Kryds ikke Letbanen ved Den Glemte Vej!

Kære Mårsletter

Det er formentlig velkendt for de fleste, at Letbanens signalgivning i Mårslet, også kendt som tyfonering, blev indstillet for nylig efter massivt og langvarigt lokalt pres. Indtil da havde det døgnet rundt været en gene for store dele af byen, når toget passerede overskæringen øst for Mårslet Station med hornet i bund.

Selve overskæringen er blevet kraftigt afspærret for at undgå påkørsel af ulovligt krydsende personer – og det er en klar forudsætning for at tyfonering kan udelades. Trods forbedret afspærring kan vi konstatere, at flere fortsat forcerer hegn og afspærringer for at krydse banelegement. Lad mig gøre det helt klart: Det er en fuldstændigt uansvarlig adfærd: Man løber en risiko på egne vegne, man løber en risiko på togførerens vegne – og fortsætter de ulovlige krydsninger er der ikke tvivl om, at Letbanen igen vil tyfonere på alle tider af døgnet.

Vi henstiller til, at man lader fornuft og samfundssind råde og derfor krydser banen ved stationen eller i viadukten ved Ellesø. Det vil være helt ubærligt, hvis manglende lokal respekt for sikkerhed medfører at Letbanen igen begynder at tyfonere.

Mvh

Anders Kjær

Formand, Fællesrådet